Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بورس اوراق بهادار در هفته‌هایی که بسیاری از سهامداران انتظار رشد شاخص را می‌کشیدند، روند نزولی به خود گرفته و همین مساله سبب شدت گرفتن خروج پول از بازار سرمایه شده است.

بازدهی منفی شاخص کل و شاخص کل هموزن به دومین هفته رسید تا تحلیلگران بازار سرمایه، نبود اطمینان به سیاست های دولت و آینده مبهم در زمینه مذاکرات را علت خروج پول از بورس بدانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سهامداران از هر فرصتی برای خارج کردن پول خود از بورس استفاده می‌کنند تا ضرر کمتری را متحمل شوند، اما در هفته سوم دی ماه یکی از نکات مثبت که در صورت تداوم می‌تواند نویدبخش روزهای خوبی برای بازار سرمایه باشد، کاهش فروش حقیقی هاست.

به عبارت دیگر، توان بازار برای حرکت رو به جلو در این هفته‌ای که سپری شد، بسیار ضعیف بود؛ اما در غیاب خریداران، فروشندگان توانستند تا آنجایی که در توان داشتند، جهت شاخص را تغییر دهند و البته موقعیت شاخص را نیز نزولی تر کردند. با این وصف بررسی روند معاملات در هفته گذشته نشان داد، همچنان ارزش معاملات خرد پایین ارزیابی می‌شود و البته حقیقی‌ها از بازار خارج می‌شوند.

بیشترین خروجی پول حقیقی‌ها در نماد معدنی‌ها و فولادی‌ها صورت گرفت. البته سرانه معاملات حقیقی‌ها در یک شرایط نسبتا برابری دنبال می‌شود. همچنان یکی از دغدغه‌های سهامداران معامله اوراق بدهی در بازار ثانویه است که رمق بورس را گرفته و به یک رقیب جدی برای بازار سرمایه تبدیل شده است.

شاخص‌های عملکردی بازار سهام اگرچه با دریافت سیگنال‌های مثبت از قیمت ارز، قیمت کامودیتی ها و روند مذاکرات در وین، باید در محدوده مثبت دنبال شود، اما ترس موجود در بازار بر این سیگنال های مثبت غلبه کرده و بازار سهام با بازدهی منفی هفته سوم دی را پشت سر گذاشته است.

هفته سبز خودرویی‌ها در بورس

در تمام روزهای این هفته سهام خودرو (شرکت ایران خودرو) صدرنشین جدول حجم معاملات بود و در 4 روز ابتدایی هفته نماد خودرو بیشترین ارزش معاملات بازار را داشت.

پس از خودرو، نمادهای خساپا (سایپا)، خگستر (شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو) و خپارس (پارس خودرو) در رتبه‌‌های بعدی بیشترین حجم معاملات بازار قرار گرفتند تا هفته‌ ای تماما خودرویی را پشت سر بگذاریم. در این هفته اکثر نمادهای خودرویی سبزپوش بودند؛ اما نتوانستند بازار را با خود همراه کرده و روند صعودی را به بازار تحمیل کنند.

افت 2.1 درصدی شاخص کل

شاخص کل بورس در هفته سوم دی ماه با افت 2.1 درصدی مواجه شد تا دومین هفته با بازدهی منفی پس از چند هفته رشد را به ثبت برساند. شاخص کل در هفته گذشته تنها در روز سه شنبه رشد 0.1 درصدی داشت و هزار و 948 واحد بالاتر آمد.

شاخص کل بورس در سایر روزهای هفته با افت روبرو شد و در مجموع کاهش 28 هزار و 830 واحدی داشت، تا در عدد یک میلیون و 334 هزار و 265 واحدی آرام بگیرد.

 رفتار مشابه شاخص ها در بازار سرمایه

شاخص کل هموزن همانند شاخص کل، در هفته گذشته در 3 روز ابتدایی هفته با کاهش مواجه شد و تنها در روز سه شنبه با رشد 482 واحدی روبرو شد.

شاخص کل هموزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 7 هزار و 151 واحد پائین ‌تر ایستاد و به رقم 330 هزار و 293 واحد رسید و بازدهی منفی 2.12 درصدی را ثبت کرد.

افزایش ارزش کل معاملات و معاملات خرد

در هفته سوم دی ماه نیز مانند همه هفته های گذشته در روز دوشنبه به علت رشد ارزش معاملات اوراق بدهی ارزش کل معاملات بازار سهام تفاوت زیادی با روزهای دیگر داشت.

روز دوشنبه معاملات کل بازار ارزشی معادل 148 هزار و 873 میلیارد تومان داشت که بالاترین رقم هفته بود. میانگین ارزش معاملات کل هفته 33 هزار و 768 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 33 هزار و 572 میلیاردی هفته پیشین، رشد 1 درصدی داشته است.

در هفته سوم دی ماه، میانگین ارزش معاملات خرد بورس 2 هزار و 533 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 2 هزار و 270 میلیاردی هفته پیشین، رشد 11 درصدی داشته است.

رشد ارزش معاملات خرد و کاهش فروش حقیقی‌ها دو نشانه مثبت برای بورس در هفته های آینده است که می‌تواند سهامداران را به رشد بورس امیدوار کند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بازار سرمایه شاخص کل شاخص کل هموزن سهامداران حقیقی خروج پول از بورس هفته سوم دی ماه ارزش معاملات بازار سرمایه معاملات خرد بازدهی منفی حقیقی ها شاخص کل 1 درصدی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۲۷۶۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی

مدیر تالار بورس آذربایجان غربی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: هفته گذشته تعداد ۴۴ میلیون و ۴۴ هزار و ۵۱۷ برگ از اوراق اسناد خزانه اسلامی، سهم و حق تقدم از سهام شرکت‌های بورسی و فرابورسی به ارزش افزون بر  ۲۷۰ میلیارد و ۷۴۴ میلیون ریال در تالار منطقه‌ای ارومیه مورد معامله قرار گرفت، که ۴۱ درصد آن مربوط به خرید و بقیه آن فروش بوده است. 

وحید جوادی ادامه داد: در طول هفته گذشته در تالار ارومیه ۱۰ کارگزار از ۱۲ ایستگاه معاملاتی، سهام و حق تقدم ۱۲۶ شرکت را معامله کردند که تالار اختصاصی شرکت کارگزاری سرمایه ودانش بیشترین ارزش ریالی معاملات منطقه را با ۳۰ درصد به خود اختصاص داد و نیز در این هفته سهام شرکت پالایش نفت بندرعباس با ۲۰ درصد ارزش کل معاملات در رده نخست معاملات تالار منطقه‌ای ارومیه قرار داشته است.

به گفته این مدیر بورسی شاخص کل بازار بورس استان نیز با ۳۹ هزار و ۴۰۸ واحد کاهش در مقایسه با هفته قبل به رقم ۲ میلیون ۲۶۴ هزار و ۹۱۷ واحد و همچنین شاخص کل بازار فرابورس نیز با ۴۱۲ واحد کاهش نسبت به هفته قبل، به رقم ۲۵ هزار و ۱۹۳ واحد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • معامله ۲۷۰ میلیاردی سهام در بورس آذربایجان غربی
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • آینده بورس در چند پرده
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص