Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - یک دکترای اقتصاد گفت: مردم و سهامداران بورس رویکرد کوتاه مدت نداشته باشند بلکه نگاه بلند مدت داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری آریا ، «احسان عسکری» افزود: همان‌طوری که بورس زمانی رشد داشت و سبز بود هم اکنون قرمز و منفی شدن شاخص بورس طبیعی است.
وی با بیان اینکه سفته بازی در بورس ایران غالب است، اظهار کرد: وقتی که تکنیکی یا بنیادی تحلیل می کنیم باید هر دو با هم شباهت هایی داشته باشند، در شرایطی که تحلیل های تکنیکی کاملا یک فرآیندی را سود آور نشان می دهند اما تحیللی های بنیادی نشان دهنده اینست که این بنگاه ضرر ده است بنابراین وقتی این تناقض شکل می گیرد چون تحلیل های تکنیکی بر قیمت استوار هستند نهایتا در بلند مدت تابع تحلیل های بنیادی می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور یاسوج خاطرنشان کرد: سهام برخی از پروژه‌های که زیان ده هستند و یا طرح‌ها و پروژه‌هایی که هنوز اجرا نشده اند در بورس ایران عرضه شده اند و طی روزهای زیادی مثبت بودند، مثبت بودن شاخص وقتی پروژه ای وجود ندارد حباب است بنابراین حبابی که بصورت غیرمنطقی شکل گرفته طبیعی هم از بین می رود یعنی به اندازه ای که در چنین سهامی سود بدست آوردیم احتمال ریزش هم وجود دارد.
عسکری تصریح کرد: قرمز بودن منطقی شاخص سهام بورس معادل سبز بودن غیر منطقی و بی دلیل در گذشته است و برآیند این دو اندکی شاید مثبت باشد.
وی ادامه داد: نباید انتظار داشته باشیم پروژه هایی که سودآور نیستند از قرمزی و منفی بودن در بیایند و یا همیشه سبز باشند، طبیعی است پروژه ای که سود آور نیست مردم از خرید سهام این پروژه سرباز می زنند و در میان مدت و بلند مدت تحلیل های بنیادی خود را نشان می دهند و اثر گذار هستند.
طبیعی بودن بالا و پایین رفتن شاخص بورس و اصلاح قیمت ها
این دکترای اقتصاد به مردم و سهامداران بورس توصیه کرد: باید رویکرد کوتاه مدت نداشته باشند بلکه نگاه بلند مدت داشته باشند، اینکه تصور کنند پول خود را به بورس تزریق کردند و فردا باید سه برابر شود تصوری غلط است. رفتاری که بورس در طول پنج شش ماه گذشته نشان داد رفتار غیر طبیعی بود، بالا و پایین رفتن شاخص بورس و اصلاح قیمت ها روند کاملا طبیعی بورس است.
عسکری تاکید کرد: مردم و سهامداران بورس را با شاخص سبز و قرمز ببینند، انتظار یکنواختی مثبت و سبز بودن در هیچ بورس دنیا وجود ندارد و ما نیز نباید انتظار یکنواختی سبز بودن بورس را داشته باشیم.
وی با بیان اینکه انحصار در هر بخشی از اقتصاد و بورس معمولا مضر است، ادامه داد: دولت باید از اینکه یک گروهی در بورس مداخله کلان کنند ممانعت بعمل آورد همانطور که خرید و فروش عمده خودرو برای جامعه مضر است، باید اجازه انحصار به حقوقی‌هایی که حساب شده سهمی را می خرند و می فروشند داده نشود.
حضور میدانی و عملیاتی دولت در حوزه کنترل و ارشاد بورس
این عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور یاسوج اظهارکرد: دولت باید حضور میدانی و عملیاتی در حوزه کنترل و ارشاد بورس داشته باشد.
عسکری با بیان اینکه بورس یک بازار سرمایه جا افتاده و تعریف شده بین المللی است، تصریح کرد: نهایت بورس تاثیر مثبت بر اقتصاد است بنابراین نباید اگر شاخص بورس مدتی قرمز و منفی شد تصور کنیم که همه چیز از بین رفته است و نباید با بورس احساساتی و هیجانی برخورد کنیم چراکه باعث انحراف از فلسفه بورس می شود.
وی عنوان کرد: اگر مقداری عاقلانه تر، منطقی تر و با نگاه بلند مدت به بورس نگاه کنیم بازدهی خوب و مثبتی خواهد داشت.
این دکترای اقتصاد بیان کرد: برخی حمایت ها، تزریق ها و انتقال ها جهت کمک به بورس یک نوع مُسکن هستند بنابراین باید در درون شرکت ها فرآیندهای سودآور را پیگیر کنیم که تحلیل های بنیاد جواب دهد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مردم و سهامداران داشته باشند شاخص بورس بلند مدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۲۴۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص

بازار سرمایه با توجه به افت ارزش معاملات فعلا در وضعیت رکودی به سر می برد و در این روز ها رشد خاصی را تجربه نمی کند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بازار سهام آخرین روز کاری هفته را کاملا متعادل آغاز کرد، به طوری که به نظر می رسد فعلا نه انگیزه ای برای صعود دارد و نه آنقدر فروشنده در بازار حضور دارند تا بتوانند شاخص کل را منفی کنند.

در پایان معاملات امروز شاخص کل بورس اوراق بهادار با ریزشی 5 هزار واحدی به 2 میلیون و 264 هزار واحد رسید. همچنین شاخص کل هم‌وزن نیز با رشدی جزئی  به ارتفاع 750 هزار واحد رسید.

گفتنی است سه نماد «فملی»، «فارس» و «فولاد» بیشترین تأثیر در شاخص کل بورس و سه نماد «آریا»، «مادیرا» و «وهور» بیشترین تأثیر را در شاخص فرابورس داشته‌اند، همچنین سه نماد «شستا»، «ذوب» و «غبشهر» سه نماد پرتراکنش بازار بورس و سه نماد «فزر»، «خاور» و «فنر» سه نماد پرتراکنش در بازار فرابورس در روز جاری بودند.

لازم به ذکر است که ارزش معاملات خُرد در بازار امروز مورخ 16 اردیبهشت ماه 1402، مبلغ 3 هزار میلیارد و 900 میلیون تومان بود. گفتنی است حقیقی‌ها در روز جاری حدود 150 میلیارد تومان از بازار سهام خارج کردند.

دیگر نکته ای که در معاملات امروز بازار سرمایه به چشم می خورد، بازگشایی منفی صندوق های طلا با توجه به افت نرخ ارز در بازار غیر رسمی و همچنین نزول انس جهانی بود.

در بازار امروز 142 نماد در محدوده مثبت و 297 نماد در محدوده منفی و در بازار فرابورس 150 نماد در محدوده مثبت و 182 نماد در محدوده منفی معامله شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل
  • شاخص بورس امروز ۱۶ اردیبهشت/افت۵۱۸۲ واحدی
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • افزایش ۴۲۶ واحدی شاخص کل بورس
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز