Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- سازمان بورس به بهانه کندی هسته معاملات ساعت معامله برخی نمادهای اصطلاحا شاخص ساز را تغییر داده است که این مساله با اعتراض برخی سهامداران خرد مواجه شده است.

این روزها بورس هر روز رکورد جدیدی را می شکند، این رکوردشکنی‌ها دربعضی مواقع تنها با حمایت دولت و شرکت های حقوقی رخ داده است. شاخص در خرید و فروش های بورس گاهی از وضعیت مثبت به وضعیت منفی و در بعضی مواقع نیز برعکس حرکت می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
اما آنچه در روزهای اخیر بیشتر به چشم خورده است، حمایت دولت به هر طریق ممکن از شاخص است که حتی اگر کم هم شده ولی مثبت باشد و بازار فردا با شاخص مثبت و قیمت های پایانی مثبت باز شود.
این اقدام در حال حاضر با تغییر ساعت بازگشایی نمادهای شاخص ساز رخ داده است. نمادهایی مانند خودرو (نماد شرکت ایران خودرو)، خساپا (نماد شرکت سایپا)، وبصادر (نماد بانک صادرات)، شستا (نماد شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی)، شپنا (نماد پالایش نفت اصفهان)، شبندر (نماد پالایش نفت بندرعباس)، دارا یکم (صندوق واسطه گری مالی یکم ETF) و نمادهای عرضه اولیه شده طی هفته های گذشته در ساعات پس از بسته شدن بازار معامله می شوند.
البته برخی معتقدند تغییر وضعیت این نمادهای شاخص‌ساز باعث شده تا رقم شاخص نسبت به گذشته تغییر خاصی نکند. اما با نگاهی به بازار بورس طی روزهای گذشته می توان این مساله را رد کرد. عده ای دیگر از کارشناسان این مساله را بررسی سبز نگاه داشتن بورس توسط دولت می دانند و این مساله می تواند اصلاح برخی شاخص ها را با مشکل جدی مواجه کند.
سازمان بورس تغییر ساعت معامله برخی نمادها را به دلیل کندی هسته معاملات می داند. این سازمان دلیل این مساله را صف های خرید بسیار زیاد این نمادها می داند که فشار بسیار زیادی بر روی هسته ایجاد کرده است. اما این هسته بدون حضور این نمادها نیز با کندی بسیار زیادی مواجه است. بسیاری از افراد حاضر در بورس زمانی که صفحه معاملاتی خود را باز می کنند با پیغام «ارسال سفارش ها به دلیل کندی هسته معاملات با تاخیر ارسال می شود»، مواجه می شوند.
به طور مثال روز سه شنبه 25 تیرماه نمادهای خودرو، خساپا، شستا، شپنا، دارا یکم، سیتا و ولپارس (عرضه اولیه) در ساعت های 12:35 به بعد معامله شده اند.
 
شاخص بورس در این روز از ساعت 9 صبح تا 10 صبح و در یک ساعت 24 هزار واحد مثبت شده است. این شاخص از ساعت 10 تا 12:30 که پایان بازار بورس است با کاهشی 11500 واحدی به 1.835.131 رسیده است. با بازگشایی نمادها در خارج از ساعت بازار، شاخص با 9666 واحد افزایش به عدد 1.844.797 واحد رسید.
 
این دستکاری در بازار توسط سازمان بورس به بهانه کندی هسته معاملات، سبب اعتراض برخی افراد که به دنبال بازار منطقی در بورس هستند، شده است. عده ای از مخاطبان خبرگزاری فارس نیز با ثبت سوژه «دستکاری در نمادهای خاص دولتی بورس را تمام کنید» خواستار رسیدگی به این وضعیت شده اند. این مخاطبان با ثبت این سوژه خواستار پایان دادن به حمایت‌های بی‌منطق بر روی نمادهای شاخص‌ساز مثل گروه خودرویی و بانکی هستند. این مخاطبان در توضیح سوژه خود نوشته اند: تشکیل صف‌های خرید سنگین به صورت کاملا دستوری جهت نمایش یک شوی تبلیغاتی جهت مثبت نشان دادن بازار سرمایه است. بازدهی بالا و رکوردشکنی بورس در حالی اتفاق می افتد که بسیاری از سهامداران در این مدت نه تنها سود نکرده‌اند، بلکه متضرر شده‌اند. همه می‌دانند صف خرید چند میلیاردی دو خودروساز توسط سهامدار خرد تشکیل نمی‌شود.آخرین اقدام برای جلوگیری از ریزش این دو نماد، تغییر ساعت معاملاتی آنها است. چرا این نمادها باید در روز یک ساعت معامله شوند؟ بر اساس کدام قانون و دستورالعمل؟ گناه سهامدارانی که با منطق و تحلیل سهم‌های بنیادی و سودده خریده‌اند، چیست؟ هیچ سهامداری با رشد بورس بر اساس عرضه و تقاضا مشکلی ندارد، این دستکاری ساعت عدالت را زیر سؤال برده است.   فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نمادهای شاخص ساز تغییر ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۶۴۱۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته

یک کارشناس بازار سرمایه روند این بازار در هفته سوم اردیبهشت را متعادل مثبت دانست و صنایع فولادی، پالایشی و همچنین نماد‌های تک‌سهم را به عنوان پیشتازان این هفته بورس معرفی کرد.

گروه بانک و بورس بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «بهنام صمدی» کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با بازارنیوز پیرامون روند این بازار در هفته سوم اردیبهشت ماه اظهار کرد: پیش‌بینی می‌شود که بورس در این هفته روند متعادل مثبتی را تجربه خواهد کرد.


این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: در طول هفته‌های اخیر شاخص کل بورس موافق شد که از محدوده مقاومتی ۲ میلیون ۲۷۰ هزار واحد عبور کند. با تحقق این مسئله اصلاح قیمت در این محدوده تکمیل شد و اکنون بورس آمده است که یک روند صعودی را در پیش بگیرد. حال باید دید که اخبار بنیادین تا چه حد می‌تواند بر این مسئله موثر واقع شود.


وی اخبار مربوط به احتمال تغییر نرخ ارز نیمایی را به عنوان یکی از اخبار موثر بر این بازار عنوان کرد و درباره آن گفت: در حال حاضر این مسئله یکی از اخبار مهم و در عین حال موثر بر بازار سهام است. تاکنون نامه‌نگاری‌های متعددی برای تحقق این موضوع صورت گرفته است.


صمدی همچنین درباره اثرگذاری نامه‌نگاری برخی از انجمن‌های تولیدی کشور با مقام معظم رهبری برای تغییر نرخ ارز نیمایی بر روند بازار سرمایه گفت: این نامه خود به تنهایی اثری بر بازار نخواهد گذاشت، بلکه این تصمیم بانک مرکزی درباره تغییر نرخ ارز نیما است که می‌تواند وضعیت بازار سهام را بهتر کند.


این کارشناس سرمایه اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه سال ۱۴۰۳ را به عنوان یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر بورس دانست که تعیین تکلیف آن می‌تواند شرایط مثبتی را برای این بازار رقم بزند.


وی در پایان پیرامون نماد‌های پیشتاز بازار سهام در هفته سوم اردیبهشت ماه هم توضیح داد: با توجه به اخبار مربوط به تغییر نرخ ارز نیمایی، انتظار می‌رود که در این هفته صنایع فولادی، پالایشی و همچنین تک سهم‌ها از وضعیت خوبی نسبت به سایر صنایع و یا نماد‌های بورسی برخوردار شوند.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: بازار سرمایه ، بازار سهام ، بازار بورس ، بهنام صمدی ، نماد بورسی ، شاخص بورس لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000TA5

دیگر خبرها

  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • دو طرفه شدن بازار سرمایه مهم‌ترین عامل ایجاد قرارداد آتی تک سهم+ فیلم
  • پیش بینی بورس یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  •  پیش‌بینی بورس فردا ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سفارش‌های حمایتی بازارساز با نزدیک شدن شاخص کل بورس به نقاط خاص