Web Analytics Made Easy - Statcounter

همه این سوال ها جز ابهامات و پرسش هاییه که برای افرادی که به تازگی شروع به انجام ورزش بدنسازی کردن، پیش میاد. هم در افراد مبتدی و هم افرادی که سال هاست به بدنسازی می پردازن چراکه برای هرچه نزدیک تر شدن به اندام دلخواه و محبوب خودشون، هر روز در جستجوی مکمل و یا تمرین جدیدی هستن تا بتونن به هدفشون برسن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چی در مورد مکمل های بدنسازی باید بدونید رو می تونید توی این مطلب از سایت داروخانه اینترنتی مثبت سبز با مدیریت آقای مرتضی مهر طباطبایی بخونید، با ما همراه باشید...

مکمل چیست؟

به اونچه که کامل کننده رژیم غذایی مورد نیاز افراد مختلفه، "مکمل" می گن. انرژی مکمل ها بر اساس نوع اونها متفاوته. مکمل های غذایی شامل مواد غذایی یعنی کربوهیدرات ها، پروتئین ها، چربی ها، املاح، مواد معدنی و ویتامین ها می شن.

مکمل های بدنسازی:

مکمل بدنسازی به دو نوع هورمونی و غیر هورمونی تقسیم بندی می شن. مکمل های ورزشی غیر هورمونی اکثرا حاوی همان موادی هستن که توی مکمل های غذایی پیدا می شه، اما ترکیبات و مقدار مصرف اونها بر اساس میزان نیاز ورزشکاران فرق داره. مکمل های ورزشی هورمونی علاوه بر مواد غذایی دارای هورمون ها و پیش ساز هورمون ها هم هستن.

چند دسته بندی کلی:

کراتین گلوتامین گینر آمینو اسید ها مکمل های بی سی ای ای پروتئین چربی سوز ویتامین ها

چند نکته مهم:

باید بدونیم که هیچ کدوم از مکمل های ورزشی و بدنسازی نمی تونن جایگزین مناسبی برای غذا باشن چرا که این مکمل ها همه مواد مغذی مثل ویتامین میوه ها و سبزیجات رو به بدن نمی رسونن و این مکمل ها در کنار وعده های غذایی مناسب باعث رشد عضلات می شن. انواع مکمل بدنسازی معمولا توسط افرادی که ورزش می کنن مورد استفاده قرار می گیره. این مکمل ها معمولا برای رسیدن به اهداف مختلفی مصرف می شن که از جمله می شه به مکمل افزایش وزن، مکمل کاهش وزن، مکمل های افزایش عملکرد ورزشی مثل مکمل پمپ و مکمل ریکاوری، مکمل پروتئین، مکمل کراتین و... اشاره کرد. همچنین افراد روزانه مکمل های مختلفی مثل کراتین، اسیدهای آمینه شاخه دار، گلوتامین و پروهورمون و ... استفاده می کنن.

بعضی از مکمل ها به صورت جداگانه و بعضی به صورت ترکیبی توی دوره های خاص بدنسازی مورد استفاده قرار می گیره.

مکمل های بدنسازی به ورزشکار کمک می کنن عضلات بخش های مختلف بدنش رو تقویت کنید اما نکته مهم اینجاست که تنها مکمل کافی نیست و تغذیه و استراحت کافی می تونه باعث به هدف رسیدن ورزشکاران بشه... در مورد مکمل ورزشی علاوه بر اورجینال بودن مکمل، زمان مناسب مصرف و مقدار مصرف اون هم از اهمیت ویژه ای برخورداره و برای این امر فرد بدنساز باید از علم روز بدنسازی و پرورش اندام برخوردار باشه.

و اما آشنایی با انواع مکمل های روتین و نام آشنا

پروتیئن:

یه فرد معمولی روزانه حدود 2-1 گرم پروتئین برای هر 450 گرم از وزن بدنش نیاز داره؛ بنابراین یه فرد متوسط با وزن تقریبی 80 کیلوگرم، باید روزانه بین 200 تا 300 گرم پروتئین مصرف کنه. پودرهای پروتئینی که با آب یا شیر مخلوط می شن معمولا از انواع مناسبی هستن که کیفیت بالایی هم دارن.

پروتئین وی با کیفیت ترین نمونه موجود در بازاره. این پروتئین منبع غنی آمینواسیدهای زنجیره ای (BCAA) هست که دارای میزان بالایی از منابع غذاهای طبیعیه و پروتئینیه که به سرعت جذب می شه و برای مصارف روزانه و بعد از ورزش و همچنین برای مصرف در طول روز مناسبه.

انوع مکمل پروتئین وی:

پروتئین وی ایزوله: خالص‌ترین نوع پروتئین وی پروتئین وی ترکیبی: ترکیبی از ایزوله و کنسانتره پروتئین وی کنسانتره: زیاد خالص نبوده و چربی و لاکتوز بالایی دارد

میزان مناسب مصرف پروتئین:

پروتئین وی معمولا به صورت پودر عرضه می شه؛ در مورد میزان مصرف، شما باید سطح پروتئین مورد نظر رو مصرف کنید که 1 تا 1.5 گرم به ازای هر پوند وزن بدنه و اون رو به 6 قسمت تقسیم کنین و اون رو در طول روز استفاده کنین. بنابراین در صورتی که بدانید چه مقدار باید مصرف کنید، می‌تونین مقدار اون رو با نیازهای خودتون هماهنگ کنید.

کراتین:

مکمل کراتین ترکیبی از دسته ترکیبات پروتئینیه که از سه آمینواسید متیونین، آرژنین و گلیسین تشکیل شده. این ماده در بدن به صورت ترکیب فسفاته (کراتین فسفات) در اومده و به عنوان یکی از منابع ذخیره انرژی مخصوصا توی فعالیت ها و ورزش های سرعتی و انفجاری به کار میره.

کراتین مونوهیدرات از معروفترین و موثرترین مکمل های بدنسازی توی بازاره که مصرف اون نتیجه عالی و حیرت انگیزی داره. کراتین ذخیره شده توی عضلات، همچنین باعث کشیده شدن آب به داخل عضلات می شه، که در نتیجه عضلات، پُرتر به نظر میاد.

نحوه مصرف کراتین:

برای مصرف کراتین معمولا یه فاز بارگیری با 20 تا 25‌ گرم کراتین در هر روز، به مدت چندین روز برای شروع توصیه می شه؛ بعد از اون توی فاز نگهداری، مصرف به 5 گرم در روز کاهش پیدا می کنه.

افزایش دهنده های وزن:

مکمل های افزایش دهنده وزن بیشتر برای افراد مبتدی و کسانی که توی وزن گیری مشکل دارن، محبوبه! این دسته از مکمل ها انواع بسیار متفاوتی دارن، برخی حاوی مخلوط های پروتئین، مالتودکسترین، و کمی مواد مغذی اضافی هستن.

چربی سوزها:

چربی سوزها یا به عبارتی مکمل های کنترل وزن، به یکی از این دو روش عمل می‌کنند؛ یا از طریق تولید حرارت که به آرامی باعث افزایش دمای مرکز بدن فرد استفاده کننده می‌شه و اونها رو مجبور به سوزاندن کالری های اضافی می کنن و یا اشتها رو سرکوب می کنن که بطور معکوس عمل می کنه، یعنی سعی می کنن که کالری مصرفی رو محدود کنن!

گلوتامین:

گلوتامین فراوون ترین آمینو اسید موجود در بدنه که حدود 60 درصد عضلات استخوانی رو تشکیل می ده.

فواید گلوتامین:

سرعت بخشیدن به ریکاوری و بازسازی عضلات پس از تمرین باعث سرعت بخشیدن به سوخت چربی های بدن می شه به بدن کمک می کنه مواد غذایی رو بهتر جذب کنه سیستم ایمنی بدن رو تقویت می کنه

امگا 3:

امگا 3 که معمولا به شکل روغن ماهی‌ مصرف می شه یه اسید چرب بسیار کارآمد و جز اسید‌های چرب ضروری به حساب میاد چراکه بدن خود به تنهایی قادر به ساختن اون نیست. از بهترین مزایای مصرف امگا3 می شه به جلوگیری از سرطان، حملات قلبی، دیابت و سکته اشاره کرد. امگا3 همچنین باعث بهبود بینائی، تمرکز و مخصوصا کاهش اثرات بیماری آرتروز، سفتی مفاصل و تاندون ها می شه.

مولتی ویتامین ها:

همه ما می دونیم که ویتامین ها و مواد معدنی در تنظیم جزئی ترین تا کلی ترین فعالیت های بدن نقش دارن. بنابراین مصرف یه مولتی ویتامین می تونه باعث تکمیل تمام کمبود‌های بدن به عنوان یه ورزشکار یا فرد معمولی بشه.

نکته تکراری اما خیلی مهم:

نکته ای که شاید به نظر خیلی تکراری اما مهم بیاد اینکه مصرف مکمل های بدنسازی و ورزشی تحت هیچ شرایطی نباید بدون تجویز پزشک صورت بگیره. مکمل ها رو باید زیر نظر مربی مجرب یا پزشک متخصص دوزبندی و مصرف کرد. عموما عوارضی چون آکنه و جوش های چرکی، عفونت، بر هم خوردن اندام و... همگی از عوارض مصرف نا به جا و بیش از حد توصیه شده مکمل های ورزشیه.

منبع: https://mosbatesabz.com

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۴۹۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است

اگر کلسیم کافی دریافت نکنید، ممکن است در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان باشید. این یک بیماری جدی است که با افزایش سن استخوان‌های شما را ضعیف و شکننده می‌کند. مصرف روزانه ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم تا ۵۰ سالگی به زنان توصیه می‌شود و پس از آن نیز زنان باید ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم در روز مصرف کنند. مصرف روزانه توصیه شده برای مردان ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز تا ۷۰ سالگی و از این سن به بعد ۱۳۰۰ میلی گرم در روز است. نیاز زنان در حدود میانسالی افزایش می‌یابد، زیرا یائسگی منجر به تغییرات هورمونی می‌شود که منجر به تحلیل استخوان می‌شود.

به گزارش همشهری آنلاین، با توجه به نیاز همیشگی بدن انسان به کلسیم، آشنایی با منابع مهم تغذیه‌ای این ماده استخوان ساز و تقویت کننده استخوان ضروری به نظر می‌رسد، در این مطلب به تعدادی از اصلی‌ترین منابع کلسیم پرداخته‌ایم.

شیر

خامه کامل یا شیر کم‌چرب را در یک رژیم غذایی متعادل بگنجانید، مگر اینکه کلسترول بالا یا بیماری قلبی دارید، در این صورت فقط انواع کم‌چرب را انتخاب کنید. ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم شیر (معادل یک لیوان شیر) حدود ۲۰۰ میلیگرم کلسیم را به بدن می‌رساند.

ماست

ماست ساده و طبیعی معمولا بهترین انتخاب است. ماست‌های «ایسلندی» یا «اسکایر» سرشار از کلسیم و پروتئین هستند. ماست ساده را با میوه‌های تازه یا یخ زده یا کمی دارچین شیرین کنید. بسیاری از انواع ماست همچنین غنی از پروبیوتیک‌ها هستند، نوعی باکتری مفید که می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند، سلامت قلب را بهبود بخشد و جذب مواد مغذی را افزایش دهد یک فنجان ۲۴۵ گرمی ماست ساده حاوی ۲۳ درصد کلسیم و همچنین مقدار زیادی فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های B ۲ و B ۱۲ است.

پنیر

پنیر به عنوان جزیی از گروه لبنیات، منبع خوبی از پروتئین، کلسیم و فسفر است. مصرف ۳۰ گرم پنیر (معادل یک قوطی کبریت) در حدود ۸ گرم پروتئین و ۲۰۰ میلی گرم کلسیم به بدن می‌رساند.

دانه‌ها

دانه‌ها مانند نیروگاه‌های تغذیه‌ای کوچک سرشار از کلسیم هستند، از جمله، کنجد، کرفس و دانه‌های چیا (این دانه‌های گیاهی مواد مغذی فراوانی دارند که برای عملکرد مغز و بدن بسیار مفید هستند). دانه‌ها همچنین پروتئین و چربی‌های سالم را تامین می‌کنند. به عنوان مثال، دانه‌های چیا سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ گیاهی هستند.

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده

ساردین و ماهی سالمون کنسرو شده به لطف استخوان‌های خوراکی خود سرشار از کلسیم هستند. این ماهی‌های روغنی همچنین پروتئین با کیفیت بالا و اسید‌های چرب امگا ۳ را فراهم می‌کنند که می‌تواند از سلامت قلب، مغز و پوست شما حمایت کند.

انجیر

کلسیم موجود در انجیر به همان اندازه کلسیم موجود در شیر است. کلسیم، به‌عنوان بالابرنده تراکم استخوان شناخته‌شده است. به علاوه، پتاسیم موجود در انجیر، دفع ادراری کلسیم را کاهش می‌دهد. انجیر یکی از بهترین میوه‌ها و مواد غذایی برای افزایش تراکم استخوان است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

لوبیا و عدس

لوبیا و عدس سرشار از فیبر، پروتئین و ریزمغذی‌ها از جمله آهن، روی، فولات، منیزیم و پتاسیم هستند. برخی از انواع نیز مقادیر مناسبی کلسیم دارند، از جمله لوبیا‌های بالدار، که در یک فنجان ۱۷۲ گرمی به صورت پخته شده ۲۴۴ میلی گرم یا ۱۹ درصد از ارزش غذایی روزانه کلسیم را فراهم می‌کند.

کلم پیچ

این گیاه فوق‌العاده، غنی از کلسیم و آنتی‌اکسیدان است و به عنوان پایه‌ای برای هر سالاد، یک مکمل بی‌نظیر است. می‌توان آن را به صورت نوار‌های باریک خرد کرده و با قطعاتی از زردآلو و آوکادو مخلوط کرد و از خوردن این سالاد خوش‌طعم و رنگ به ویژه در فصل تابستان لذت برد.

بادام

در میان تمام مغزها، بادام از بالاترین میزان کلسیم برخوردار است. تنها ۲۸ گرم بادام، یا حدود ۲۳ مغز بادام، ۶ درصد از ارزش غذایی روزانه کلسیم را تامین می‌کند. بادام همچنین ۳.۵ گرم فیبر در هر۲۸ گرم و همچنین چربی‌های سالم و پروتئین دارد. علاوه بر این، بادام منبع عالی منیزیم، منگنز و ویتامین E است.

پروتئین آب پنیر

آب پنیر نوعی پروتئین است که در شیر یافت می‌شود که به‌خوبی برای مزایای سلامتی بالقوه آن مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین یک منبع پروتئین عالی و سرشار از اسید‌های آمینه سریع هضم شده است که به رشد و بازسازی عضلات کمک می‌کند برخی مطالعات حتی رژیم‌های غذایی غنی از آب پنیر را با کاهش وزن و بهبود مدیریت قند خون مرتبط کرده‌اند.

شیر سویا

شیر سویا که به ظاهر شبیه شیر است، اما در اصل مانند شیر طبیعی نیست و می‌توان آن را به عنوان یک شیر گیاهی معرفی کرد، زیرا این شیر را طی عملیاتی از دانه سویا می‌گیرند و به همین دلیل مانند شیر گاو، چربی و لاکتوز ندارد، بنابراین بهترین انتخاب برای کسانی است که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند و همچنین آن‌هایی که طعم چربی شیر طبیعی را دوست ندارند.

دیگر خبرها

  • مصرف این خوراکی‌ها برای تقویت استخوان واجب است
  • بهترین سایت سفارش آنلاین کتاب در ایران
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت / داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • تخلف زیر گوش وزارت بهداشت/داروخانه‌ها دیگر کاره‌ای نیستند+فیلم
  • بهترین زمان مصرف پروتئین چه وقت است؟ قبل یا بعد از تمرین؟
  • مکمل‌های ورزشی فقط باید در داروخانه‌ها عرضه شود
  • عرضه مکمل‌های ورزشی تنها از طریق داروخانه‌ها مجاز است
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • عوارض مصرف زیاد پنیر